Langagergård

Langagergård

Langagergård er stedet, hvor spejderne i Skovgruppen holder til. Stedet danner ramme om mange af gruppens aktiviteter.

Langagergård er en af Albertslunds ældre gårde, som i 2007 blev omdannet til foreningshus. Stedet er ejet af Naturstyrelsen, men lejes af Albertslund kommune og anvendes som base for Skovgruppen og følgende to foreninger:

Hovedbygningen

Langagergård

Med Langagergård har vi som spejdere nogle gode faciliteter, hvor vi kan dyrke spejderarbejdet.

Selve Langagergård består af det oprindelige stuehus. Her er der:

  • En kælder: Her har spejderne et værkstedsrum med materielopbevaring samt et rum til teltopbevaring, udklædning og andet grej.  Der er desuden et fælles vaskerum og et aktivitetsrum (Krea-rummet). Der er mulighed for at lånere af grunden ved Langagergård kan få adgang til to toiletter i kælderen, uden nødvendigvis at få adgang til resten af huset.
  • En stueetage: I stueetagen har Skovgruppen et lederlokale ved hovedindgangen. Der er desuden et stort fælles opholdslokale, samt et køkken og et køkkenlokale.
  • En 1. sal: På 1. salen har Skovgruppen 3 patruljelokaler til troppens spejdere, samt et seniorlokale til gruppens klan.

Langagergård

Grunden

Til Langagergård hører en stor og dejlig grund. Her er der:

  • Et stort skur, hvor foreningerne hver især har et rum til opbevaring af diverse grej.
  • En stor og rummelig plæne på forsiden af huset, med flagstang og plads til leg og boldspil og en mindre grund på bagsiden af huset, hvor der er terrasse med udsigt til den store blodbøg.
  • Et bålhus, hvor man kan have bål på en regnvejrsdag
  • En lejrbålsplads.
  • En huggeplads, hvor spejderne kan øve sig med økse og sav.
  • To sheltere, hvor spejderne kan overnatte.
  • Et udekøkken med pizzaovn.

Langagergård

På grunden er der æbletræer og frugtbuske og masser af muligheder for at lege skjul og bygge huler. Skovgruppen har en informationstavle ved indkørslen, hvor man kan holde sig orienteret om planer m.v.

Langagergård ligger i kanten af Vestskoven og bruges som udgangspunkt til ture og naturoplevelser. Der er også en række udflugtsmuligheder, eksempelvis Badesøen, Vikingelandsbyen i Risby og Naturcenter Herstedhøje.

Brugerrådet

Hver forening på Langagergård har to repræsentanter i Langagergårds brugerråd. Rådet holder møde ca. 4 gange om året og står for kontakten til kommunen, koordineringen af anvendelsen og rengøringen samt lettere vedligeholdelsesarbejder. Rengøringen af de fælles arealer på Langagergård, går på skift mellem foreningerne, og i Skovgruppen løser spejderne selv rengøringsopgaven under ledernes vejledning.

Brugerrådet indkalder også til arbejdsdag på Langagergård 1 - 2 gange om året, og her inviterer vi normalt forældrene til at give en hånd med arbejdet.

Vicevært: I brugerrådet sidder også viceværten for Langagergård. Birte og Willy Hørmark kan kontaktes på telefon 43 64 05 51 eller på mail.

Booking

Langagergård kan bruges til alle typer spejderformål, men udlånes ikke til private arrangementer.

Læs mere om booking af Langagergård.

 

Parkering

Skovgruppen har faste mødedage på Langagergård tirsdag, torsdag og søndag. Undgå venligst bilkørsel på gårdspladsen under møderne tirsdag og søndag, samt ved aflevering og afhentning af spejderne i forbindelse med ture. Aflevering af tungere materialer er dog tilladt. Bemærk også at lederne ofte parkerer på gårdspladsen, såfremt bilen er parkeret under hele mødet.

Parkering henvises til rabatten på Gamle Landevej.

Adresse

Adressen er Langagergård, Gamle Landevej 48, 2620 Albertslund.

Kørselsvejledning (offentlig transport): Kommer du fra Ballerup eller Albertslund St. kan du tage bus 143 til stoppestedet Galgebakken/Gl. Landevej.

Kørselsvejledning (bil): Fra Motorring 4 tager du frakørsel nr. 4. Herefter kører du mod øst af Vestskovvej, drej til højre på Herstedvestervej og tag første afkørsel i rundkørslen ind på Gamle Landevej. Langagergård ligger til højre umiddelbart efter anden helle.